دکتر علی طاهری نیا » جراحی بینی » انواع روش های جراحی بینی
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

انواع روش های جراحی بینی

امروزه یکی از جراحی های رایجی که در سطح کشور در حال اعمال می باشد، جراحی زیبایی بینی یا عمل رینوپلاستی است که هر کسی خواهان انجام آن به بهترین وجه می باشد. اعلب سوالاتی که از جراح بینی پرسیده می شود در این است که به راستی کدام مدل از جراحی زیبایی بینی شیک و مورد پسند عام مردم می باشد؟ هر نوع عمل بینی مناسب صورت خواهد بود؟ انواع روش های جراحی بینی کدامند؟رینوپلاستی جراحی است که در آن دقت و حس هنری جراح نقش مهمی را بازی می کند. هدف از جراحی زیبایی بینی این است که توجه دیگران را به خود جلب نکند و کاملا به صورت طبیعی باشد. عمل جراحی بینی می تواند تحت بیهوشی عمومی و همچنین بیهوشی موضعی انجام شود. معمولا جراحان از روش های مختلفی برای جراحی بینی استفاده می کنند که وابسته به شرایط بیمار می باشد. در ادامه به شرح هریک از این روش ها پرداخته می شود. با ما همراه باشید…

روش-های-جراحی-بینی

انواع روش های جراحی بینی

اساسا انتخاب بهترین روش جراحی بینی به وضعیت ساختار بینی بیمار بستگی دارد. همچنین در نهایت این پزشک جراح است که با معاینه ساختار کلی بینی تشخیص می دهد از چه نوع روشی حین جراحی استفاده کند. با این حال به طور کلی جراحی های بینی به دو روش کلی تقسیم بندی می شوند که در ادامه به آنها اشاره می شود:

  • جراحی بینی به روش باز
  • جراحی بینی به روش بسته

دلایل انجام عمل جراحی باز یا بسته

صرف نظر از تکنیک مورد استفاده، در این بخش از رایج ترین دلایلی که افراد برای انجام جراحی بینی دارند، آورده شده است. بسیاری از بیمارانی که متقاضی جراحی بینی هستند، از بینی که با آن متولد شده اند ناراضی اند و برخی نیز به دنبال اصلاح تغییرات بینی خود در اثر آسیب هایی مانند آسیب های ورزشی یا تصادفات رانندگی هستند. از جمله مشکلات بینی که باعث می شود افراد تمایل به جراحی بینی پیدا کنند،عبارتند از:

  • صرفه نظر از کوچک یا بزرگ بودن بینی، بینی با سایر اجزای صورت تناسب ندارد.
  • دارای برجستگی یا فرورفتگی روی پل بینی است.
  • برای صورت آنها خیلی بزرگ به نظر می رسد.
  • نوک بینی دارای مشکل است، از جمله نوک بینی گوشتی، بیرون زده، افتاده یا بزرگ بودن آن
  • سوراخ های بینی بزرگ است.
  • بینی کج یا نامتقارن است.

همه این عوامل را می توان با جراحی بینی اصلاح کرد.

جراحی بینی بسته

در رینوپلاستی بسته که گاهی به آن رینوپلاستی داخل بینی نیز گفته می شود، جراح تمام برش ها را در داخل سوراخ های بینی ایجاد می کند. بینی به طور کامل باز نمی شود و ساختار بینی نمایان نمی گردد. تمام کارها از طریق برش های باریک در هر سوراخ بینی انجام می شود و جراح دید محدودی روی ساختار بینی دارد. به همین دلیل، قبل از جراحی، انتخاب بهترین جراح بینی در تهران و دیدن عکس های قبل و بعد از کار آن ها ضروری است. علاوه بر عدم وجود جای زخم قابل مشاهده، عمل بسته بینی نسبتاً سریع است و منجر به تورم زیاد نمی شود و دوران نقاهت آن نسبت به جراحی بینی باز کوتاه تر است. احتمالاً تحت بیهوشی عمومی انجام خواهد شد.

عمل بینی بسته معمولاً 1 تا 2 ساعت طول می کشد و پس از آن نیاز به یک هفته استراحت در منزل و دوری از کار دارد. در روش جراحی بسته، برش های کمتری در بینی ایجاد می شود بنابراین جراح دسترسی محدودتری نسبت به تمام اجزای داخلی بینی دارد.

نکات مهم پس از جراحی بینی بسته

پس از انجام عمل، تقریباً 5 تا 7 روز از گچ یا آتل استفاده خواهید کرد. این کار به حمایت از بینی شما در هنگام بهبودی کمک می کند. حتما با خود یک همراه داشته باشید که شما را به خانه برساند، زیرا زیرا به دلیل اثرات داروی بیهوشی نمی توانید رانندگی کنید.

که چند روز از محل کار خود مرخصی بگیرید و در خانه کاملا استراحت نمایید و برای کاهش تورم سعی کنید هنگام خواب سر خود را بالاتر از بدن قرار دهید.

ممکن است پزشک به شما بگوید که از موارد زیر اجتناب کنید:

  • فعالیت شدید یا ورزش
  • جویدن غذاهای سفت
  • شنا کردن
  • نوشیدن الکل
  • عینک زدن
  • فین کردن
  • استعمال دخانیات
  • خوابیدن روی صورت

بعد از یک هفته یا بیشتر، گچ گیری یا آتل شما برداشته می شود و بینی جدید شما را آشکار می کند. ممکن است هنوز مقداری کبودی و تورم در اطراف بینی و چشم ها داشته باشید، اما باید شروع به بازگشت به فعالیت های عادی کنید. نتایج دائمی هستند مگر اینکه بینی خود را بشکنید یا آسیبی ببینید.

جراحی بینی باز

از تکنیک جراحی بینی باز برای اصلاح عیوب زیبایی و عملکردی بینی استفاده می شود. در مواردی که نیاز به دسترسی آسان تر به محل جراحی و افزایش دید جراح روی ناحیه تحت درمان باشد، جراحی بینی باز توصیه می شود. رینوپلاستی باز شامل ایجاد یک برش روی بافت نرمی که سوراخ های بینی را از هم جدا می کند و بلند کردن پوست به منظور ایجاد دید و دقت بیشتر است. این روش مزایای زیادی دارد، زیرا جراح می تواند به کل ساختار بینی از جمله نوک بینی دسترسی پیدا می کند.

این روش اغلب در جراحی بینی ترمیمی برای اصلاح خطاهای جراحی، یا سایر مشکلات زیبایی شناختی یا ساختاری مورد نیاز است. این روش همچنین در افرادی که نیاز به تغییر شکل قابل توجهی در بینی دارند استفاده می شود. در صورت کج بودن یا انحراف شدید بینی از روش باز استفاده می شود. روش رینوپلاستی باز اجازه می دهد تا جراح دید واضح تری از اصلاحاتی که باید انجام شود، داشته باشد و همچنین وضوح و سهولت برای بخیه زدن و یا پیوند غضروف بیشتر می شود. جای زخم باقی مانده ناشی از برش بین دو سوراخ بینی معمولاً با گذشت زمان محو می شود.

در روش جراحی باز، معمولا برش کوچکی در قسمت تحتانی پایه بینی و همچنین جهت کوچک کردن پره های بینی و اصلاح انحراف های شدید تیغه بینی دو برش دیگر در دو طرف پره های بینی ایجاد می شود. در این شرایط جراح می تواند به طور کامل پوست بینی را جدا کند بنابراین به وسعت بیشتری از ساختار بینی دسترسی پیدا می کند.

در جراحی بینی چه مواردی اصلاح می شود؟

  • در ابتدا با توجه به نیاز فرد قوز یا پل بینی کوچک یا بزرگ می شود.
  • از بافت خود بیمار برای ارتفاع دادن یا پشتیبانی هرم بینی استفاده می شود.
  • اصلاح نوک بینی که ظریف ترین قسمت جراحی می باشد که دقت هر چه تمام تر پزشک را می طلبد.
  • سوراخ های بینی را با کاهش اندازه غضروف تحتانی باریک می شود.
  • با بخیه ساختار نوک بینی را اصلاح می شود.
  • می توان غضروف هایی را که کلوملا بینی را تشکیل می دهند بهم متصل کرد. همچنین برای پایدار سازی بیشتر می توان از غضروف استفاده کرد.. استفاده از پیوند غضروف در این ناحیه برای پایدار سازی و زیبایی بیشتر باید با دقت تمام انجام شود.
  • در نهایت ممکن است نیاز باشد استخوان بینی شکافته شود تا فضای ایجاد شده در بالای بینی بسته شود. این کار موجب ایجاد شدن کبودی ها در زیر چشم ها می باشد.

نتیجه گیری

بینی اساسا عضو بسیار مهم تنفسی و بویایی می باشد. بنابراین تمام این فعالیت های ذکر شده در جراحی بینی به دقت بی نهایت جراح برای حفظ ساختار کلی بینی نیاز دارد. همچنین قضاوت در مورد نتیجه عمل جراحی بینی باید بعد از چندین ماه حتی تا یک سال بعد از جراحی مشخص می شود.

دکتر علی طاهری نیا

دکتر علی طاهری نیا

دکتر علی طاهری نیا متولد ۱۳۵۶ تهران، فارغ التحصیل پزشکی عمومی درسال ۸۳ از دانشگاه علوم پزشکی ایران و فارغ التحصیل سال ۹۱ در رشته تخصصی گوش، حلق و بینی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشند. ایشان عضو انجمن جراحان گوش، حلق و بینی ایران هستند و بیشتر در کنگره های مرتبط با رشته تخصصی از جمله کنگره های بین المللی راینولوژی ایران شرکت نموده اند.
برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *