آیا برای شما سوال است که جراحی بینی برای چه کسانی خطرناک است؟ جراحی بینی یک عمل تهاجمی است که میتواند بسیاری از مشکلات ظاهری و عملکردی بینی را به صورت دائم برطرف نماید. با وجود اینکه جراحی بینی یک عمل کم خطر و ایمن است اما میتواند برای برخی از افراد و گروههای خاصی از بیماران خطرات و عوارضی را به همراه داشته باشد. در ادامه این مقاله به بررسی این موضوع که آیا جراحی بینی خطرناک است و چه افرادی برای انجام جراحی بینی مناسب نیستند، میپردازیم.
جراحی بینی برای چه کسانی خطرناک است و نباید انجام دهند؟
جراحی بینی مانند هر جراحی دیگری میتواند با عوارض و خطراتی همراه باشد. برخی از افراد بیشتر از سایرین در معرض این عوارض قرار دارند. گروههایی که جراحی بینی برای آنها خطرناک است شامل این افراد میشود:
افراد زیر 18 سال
رشد استخوانهای بینی تا سنین 18 سالکی ممکن است ادامه داشته باشد (در برخی موارد در آقایان تا 25 سالگی نیز ممکن است همچنان رشد استخوانهای صورت ادامه داشته باشد) در نتیجه جراحی در افرادی که کمتر از 18 سال دارند ممکن است به نتایج خوبی منتهی نشود.
همچنین افراد زیر 18 سال هنوز قادر نیستند در مورد تصمیم مهمی مانند جراحی بینی به طور شفاف تصمیم گیری داشته باشند بنابراین بهتر است تا زمانی که به سن قانونی برسند و بتوانند در مورد جراحی تصمیم گیری داشته باشند صبر نمایند.
بیشتر بخوانید: جراحی بینی استخوانی
افرادی که نمیدانند از نتایج جراحی چه انتظاراتی دارند
افرادی که از ظاهر صورت خود ناراضی هستند اما نمیدانند کدام ویژگی را باید اصلاح کنند تا زمانی که نتوانند در مورد شکل جدید بینی خود، دید واضحی داشته باشند نباید برای جراحی بینی اقدام نمایند.
نتایج جراحی بینی در این افراد به هر صورتی که باشد، آنها نتایج جراحی را قبول نخواهند کرد زیرا از ابتدا مطمئن نبودند کدام ویژگی صورت باید اصلاح شود و یا تغییرات بینی در چه حدی باید باشد.
افرادی که انتظارات غیرطبیعی از نتایج جراحی دارند
جراحی بینی باید متناسب با آناتومی چهره، ضخامت پوست بینی، ویژگیهای عملکردی و فیزیولوژیکی و در نظر داشتن عوامل متعدد دیگر انجام شود. جراحی بینی برای افرادی که بدون در نظر داشتن این موارد انتظار دارند که نتایج جراحی کاملاُ منطبق با تصورات آنها باشد، خطرناک است زیرا این افراد در انتها نمیتوانند نتایج جراحی را قبول کنند و دچار سرخوردگی خواهند شد.
بیشتر بخوانید: جراحی بینی گوشتی با لیزر
افراد سیگاری و الکلی
افرادی که به صورت افراطی سیگار و الکل مصرف مینمایند و قادر نیستند این مواد را به مدت چند هفته ترک نمایند کاندید مناسب جراحی بینی نیستند و انجام جراحی بینی برای آنها خطرناک است زیرا ممکن است با عوارض شدید پس از جراحی مواجه شوند و همچنین روند بهبودی برای آنها با تاخیر انجام خواهد شد.
· مصرف برخی از داروها میتواند بر نتایج جراحی و یا روند بهبود بعد از جراحی تاثیرگذار باشد. انجام جراحی برای افرادی که به صورت روزانه باید این داروها را مصرف کنند (در صورتی که نتوانند برای چند هفته مصرف داروها را قطع کنند) خطرناک است.
افرادی که اعتماد به نفس کافی ندارند
گروهی از افراد بدون اینکه مشکل خاصی در ظاهر و فرم بینی داشته باشند تنها به دلیل کاهش اعتماد به نفس و حس بدی که نسبت به چهرهی خود دارند تصمیم به جراحی میگیرند. انجام جراحی بینی برای این گروه از افراد نیز خطرناک است زیرا این افراد پس از جراحی نیز همچنان از ظاهر جدید خود رضایت ندارند و ممکن است با انجام جراحیهای ترمیمی به سلامت جسمانی و روحی خود آسیب بیشتری وارد کنند.
چه بیماریهایی انجام عمل بینی را خطرناک میکند؟
با توجه به اینکه جراحی بینی برای اکثر افراد یک جراحی انتخابی و زیبایی محسوب میشود، انجام آن برای گروههای که دچار بیماریهای خاص و یا سایر شرایط پزشکی هستند پیشنهاد نمیشود و ممکن است فواید جراحی بینی برای این گروهها بیشتر از خطرات آن باشد.
بیماریهایی که با وجود آن انجام عمل بینی خطرناک است عبارتند از:
- دیابت
- بیماریهای قلبی
- بیماریهای ریوی
- فشار خون بالا
- چاقی بیش از حد
- آلرژی شدید
- افرادی که دچار بیماریهای انعقادی خون هستند.
- افرادی که دچار اختلالات روانی هستند.
به عنوان مثال افرادی که در دورهی افسردگی قرار دارند و یا در حال گذراندن یک دورهی سوگواری هستند ممکن است به دلیل هیجانات لحظهای تصمیم به عمل بینی بگیرند اما پس از بهبودی از این تصمیم خود پشیمان شوند. بنابراین اگر فردی از سلامت روان کامل برخوردار نیست بهتر است تا زمان بهبود کامل از انجام جراحی صرف نظر نماید.
بیشتر بخوانید: چسبندگی بینی بعد از جراحی
از کجا بدانیم عمل بینی برای ما خطرناک است یا خیر؟
شدت خطرات و عوارض پس از جراحی برای برخی از افراد ممکن است بیشتر از دیگران باشد. حتی اگر شما در ظاهر از سلامت کامل برخوردار باشید ممکن است دارای شرایط و یا بیماریهای مزمنی باشید که باعث شود در مقابل عوارض حین جراحی و یا پس از عمل بینی بیشتر حساس باشید و یا انجام جراحی بینی برای شما خطرناک باشد. به همین جهت تمام افرادی که قصد عمل بینی را دارند پیش از انجام جراحی باید ابتدا توسط یک پزشک متخصص معاینه شوند و تعدادی آزمایش و تصویربرداری را انجام دهند. این آزمایشها به ارزیابی سلامت قلب، ریه و بررسی برخی از بیماریهای مزمن میپردازد.
در صورتی که نتایج آزمایش طبیعی بود و طی معاینات پیش از جراحی هیچ گونه مورد مشکوکی مشاهده نشود فرد میتواند برای جراحی بینی به جراح مراجعه نماید. پزشک در طی جلسهی مشاورهی پیش از جراحی باید تمام خواستهها و نظرات بیمار را ارزیابی نماید، در صورتی که بیمار تصورات غیرطبیعی و معجزه گونه از نتایج جراحی دارد و یا اگر از لحاظ روانی از سلامت کامل برخوردار نیست ممکن است لازم باشد پیش از جراحی ابتدا تحت مشاوره با یک روانشناس و یا مشاور قرار بگیرد. در نهایت در صورتی که سلامت جسمی و روحی شما مورد تائید جراح قرار بگیرد میتوانید برای جراحی بینی اقدام نمائید.
نتیجه گیری
در این مقاله به توضیحاتی درباره پاسخ به این سوال که جراحی بینی برای چه کسانی خطرناک است؟ پرداختیم. همان طور که در این مقاله اشاره کردیم انجام عمل بینی برای برخی از افراد که دارای بیماریهای جسمی و یا روحی خاصی هستند مناسب نیست و ممکن است با خطراتی همراه باشد. پیش از انجام جراحی بینی ابتدا باید وضعیت سلامت بیمار مورد ارزیابی قرار بگیرد و در صورتی که از سلامت مناسب برخوردار باشید میتوانید برای جراحی اقدام نمایید.
0 دیدگاه