دکتر علی طاهری نیا » جراحی بینی » آیا جراحی بینی برای بیماران دیابتی خطرناک است؟
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

آیا جراحی بینی برای بیماران دیابتی خطرناک است؟

آیا بیماران دیابتی می توانند جراحی بینی انجام دهند؟ آیا جراحی بینی در افراد دیابتی سلامت آن ها را تهدید می کند؟ تاثیر دیابت در وضعیت سلامت افراد کاندیدای رینوپلاستی چگونه است؟ آیا بیهوشی برای افراد دیابتی خطرناک است؟ اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، حتما در جلسه مشاوره های قبل از عمل، پزشک خود را در جریان داروهای مصرفی و سوابق بیماری خود قرار دهید. بنابراین مشاوره اولین قدم برای جراحی زیبایی بینی به حساب می آید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشد تا در ارتباط با بیماران دیابتی و جراحی بینی بیشتر بدانید.

بیماران دیابتی و جراحی بینی

دیابت به معنای بالا بودن سطح گلوکز خون است. این عامل در طولانی مدت می تواند آسیب های جبران ناپذیر به ارگان های بدن وارد کند. این بیماری باید کنترل شود. در صورت کنترل قند خون فرد مبتلا می تواند به زندگی عادی خود ادامه دهد. بنابراین هیچ مشکلی برای بیهوشی عمل های زیبایی ایجاد نمی شود. مشکل زمانی ایجاد می شود که فرد به دیابت نوع یک مبتلاست و باید در اتاق عمل کنترل سخت قند خون انجام شود. یا در زمانی که نوسانات قند خون بالاست ریسک انجام جراحی بالا می رود. بنایراین یکی از مهم ترین موارد در هنگام بیهوشی سابقه ابتلا به این بیماری است. همه این موارد توسط بهترین جراح بینی بررسی می شود.

بیماران-دیابتی-و-جراحی-بینی

چالش های جراحی بینی بیماران دیابتی

همانطور که در بالا اشاره کردیم، یکی از چالش های جراحی زیبایی بینی در بیماران دیابتی، بیهوشی است. در اینگونه موارد سطح قند خون قبل از انجام عمل تحت کنترل گرفته می شود. اما یکی دیگر از چالش های بیماران دیابتی برای عمل جراحی بینی این است که جای زخم در آن ها دیرتربهبود می یابد. در برخی ازاین بیماران بهبودی اسکار موجب بروز عوارض نیز می شود. مشاوره قبل از عمل بینی به پزشک کمک می کند تا با بررسی شرایط کامل متقاضی تصیم به انجام یا عدم انجام عمل بگیرد.

نکاتی که افراد دیابتی باید قبل از رینوپلاستی بدانند

  • استرس بر روی میزان قند خون افراد دیابتی تاثیر می گذارد. بنابراین بیمار باید کاملا آرامش خود را حفظ کند.
  • ممکن است خطر ابتلا به عفونت در افراد دیابتی بالا تر باشد
  • مراقبت های پزشکی قبل ازعمل و بعد از عمل برا افراد دارای قند خون بیشتر است.
  • مدت ریکاوری در افراد دارای قند خون بیشتر است
  • رژیم غذایی مناسب برای بهبود هرچه سریع تر در بیماران دیابتی در جهت کنترل قند خون الزامی است.

قند خون افراد دیابتی قبل از عمل کنترل می شود. اما معمولا برای افرادی که دیابت نوع یک دارند، در روند عمل جراحی از انسولین برای کنترل قند خون استفاده می شود. کنترل های حین عمل به نسبت سوابق بیماری افراد دیابتی ممکن است با دیگری متفاوت باشد. از آنجایی که قند خون، بیماری است که کل عملکرد بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، ممکن است لازم باشد آزمایش های کامل تری قبل از عمل برای اطمینان از کنترل قند خون صورت بگیرد.

مصرف داروها بعد از عمل جراحی زیبایی بینی برای افراد دیابتی

یکی از داروهایی که بعد از عمل برا بهبود ورم ناشی از عمل تجویز می شود، آمپول های کورتون است. ممکن است این دارو برای افراد دیابتی تجویز نشود. توجه داشته باشید که مصرف این دارو ضروری نیست. استفاده از کورتون ها ممکن است در قند خون تاثیر داشته باشد. بنابراین بهتر است ورم ناشی از عمل جراحی به مرور زمان از بین برود. همچنین در سایر داروهای قبل از عمل ممکن است تغییراتی به وجود بیاید.

شیوه مصرف انسولین یا دیگر داروهای کاهش قند خون نیز ممکن است از جانب پزشک برای متقاضی مدتی با تغییر مواجه شود. همچنین داروهای بعد از عمل تجویز شده برای بیمار دیابتی ممکن است با سایر افراد متفاوت باشد. برای مصرف داروهای بعد از جراحی بینی باید با پزشک خود مشورت نمایید.

آیا  عمل بینی برای دیابتی ها مجاز است؟

به طور کلی جراحی بینی برای افراد دارای قند خون مجاز است. اما در ارتباط با سوابق بیماری و کنترل های دقیق تر قند خون باید بررسی های لازم صورت بگیرد. برخی از بیماران دیابتی نیاز دارند تا مدتی قبل از عمل کنترل شوند. بنابراین تشخیص این مورد با پزشک است. کنترل بیمار از ۶ ماه قبل از عمل در بیشتر مواقع قند خون را کنترل می کند. این امر نه تنها در پروسه عمل جراجی بینی موثر است، بلکه در کاهش دوران نقاهت بیمار و تسریع در بهبود زخم نیز اثرگذار است. این کنترل ممکن است با استفاده از دارو و یا رژیم های غذایی ممکن شود.در این رابطه می توانید از بهترین جراح بینی نیمه فانتزی مشاوره بگیرید.

در چه زمان عمل جراحی زیبایی بینی برای افراد دیابتی ممنوع می شود؟

زمانی که شخص دچار اختلالات ایمنی ناشی از قند خون باشد، در این صورت برای رینوپلاستی با مشکل مواجه می شود. بیماران دارای دیابت توجه داشته باشند که ممکن است عوارض بعد از عمل نظیر موارد زیر در آن ها بیشتر نمایان شود:

  • عفونت در محل جراحی
  • خون ریزی در محل جراحی
  • دیر خوب شدن ورم بینی
  • افزایش دوران نقاهت

در چه زمانی می توان گفت قند خون کنترل شده است؟ برای بیماران دیابتی قبل از عمل سعی می شود قند خون روی ۱۵۰ کنترل شود. در صورت که قند خون کنترل شده نباشد، نمی توان عمل جراحی زیبایی بینی را برای متقاضی انجام داد. اگر نوسانات قند خون شما زیاد است حتما در اینباره با پزشک مشورت کنید.

چه کسانی نیازمند مراقبت های بعد از عمل رینوپلاستی هستند؟

مراقبت های بعد از عمل جراحی بینی برا همه متقاضیان لازم است. اما کسانی که دچار قند خون هستند و یا حتی افرادی که در معرض دیابت قراردارند باید نکات ذکر شده را رعایت کنند. رعایت رژیم غذایی برای افرادی که در معرض ابتلا به قند خون هستند، می تواند از بسیاری از عوارض بعد ازعمل جلوگیری کند. با شناخت نوع دیابت و انجام راهکارهای لازم برای کنترل هر کدام از آن ها شامل دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲، پیش دیابت و دیابت بارداری می توان اقدامات لازم را انجام داد. برخی از این اقدامات شامل موارد زیر می شود:

  • پیاده روی آرام از یک هفته بعد از عمل
  • کنترل و کاهش وزن
  • کنترل اشتها در مقابل مصرف خوراکی های شیرین
  • مصرف قند طبیعی به میزان لازم
  • مصرف به هنگام داروها تجویز شدها

انجام فعالیت های سبک پس از بهبودی نسبی علاوه بر رعایت نکات بعد از رینوپلاستی برای مبتلایان به قند خون الزامی است. با رعایت نکات لازم دیابت و جراحی بینی مشکلی ایجاد نمی کند.

دکتر علی طاهری نیا

دکتر علی طاهری نیا

دکتر علی طاهری نیا متولد ۱۳۵۶ تهران، فارغ التحصیل پزشکی عمومی درسال ۸۳ از دانشگاه علوم پزشکی ایران و فارغ التحصیل سال ۹۱ در رشته تخصصی گوش، حلق و بینی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشند. ایشان عضو انجمن جراحان گوش، حلق و بینی ایران هستند و بیشتر در کنگره های مرتبط با رشته تخصصی از جمله کنگره های بین المللی راینولوژی ایران شرکت نموده اند.

برچسب ها:

مقالات مرتبط

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *